blog br. 01 20/11/2014
Čišćenje računara od prašineKako očistiit računar

Sprečite kvarove i ubrzajte kompjuter. Računari skupljaju dosta prašine koja može izazvati ozbiljne probleme. Ona usporava računar, povećava buku ventilatora, izaziva resetovanja, skraćuje radni vek komponenti. Da bi se hladile komponente u računaru, potrebno je osigurati dobar protok vazduha koji iz prostorije ulazi u kućište kompjutera, preuzima na sebe toplotu koju oslobadjaju komponente, te je odvodi izvan kućišta.Najčešći uzrok pojave poznatije kao pregrevanje procesora predstavljaju zaprljani ventilatori i to u velikom broju slučajeva može da dovede do drastičnog smanjenja radnih performansi računara, a u pojedinim situacijama, čak i do otkaza procesora i matične ploče.
Prašina se često zavuče i zapuši dobar deo prostora između rebara hladnjaka, a takođe formira i poseban sloj između ventilatora i hladnjaka koji sprečava dotok vazduha. Blagim potezima četke skinite prašinu prvo sa ventilatora, a potom i između rebara hladnjaka. U slučaju da ima većih naslaga prašine među rebrima, u pomoć pozovite neku veliku iglu i s njom isprobijajte skorelu prljavštinu. Obavezno proverite ispravnost ventilatora, osluškujući njegov rad kada brzo zavrtite njegova peraja.

U zavisnosti od stepena zaprljanosti hladnjak se može produvati kako bi se uklonila prašina koja je izmakla četki. Za ovo se mogu koristiti : namenski kompresori, izduvna strana usisivača, ali je najbolja opcija kompresor!

Sadržaj korpe ...0


nadogradnja racunara
servis racunara
popravka racunara
nadogradnja laptop racunara
nadogradnja notebook racunara
ciscenje virusa
nadogradnja kompjutera
nadogradnja netbook racunara
uklanjanje virusa
spasavanje podataka
backup podataka
reinstalacija sistema
ugradnja komponenti
legalizacija softvera
umrezavanje racunara
povezivanje racunara na internet
laptop nadogradnja
notebook nadogradnja
pc nadogradnja
racunarska oprema
prodaja racunara

Broj poseta : 0