blog br. 09 23/06/2016
Da li se isplati kupiti polovan računar?Pitanje koje mi postavljaju prijatelji, rođaci, kolege s posla, komšije… a vrlo često se isto pitanje nađe i po raznim internet forumima.

Mišljenja i odgovori su naravno različiti. Neko je za, a neko isključivo protiv. Ali poenta kupovine polovnog računara bez obzira da li se radi o desktop ili laptop računaru je gotovo uvek ograničen budžet, odnosno ušteda novca. Shodno tome praktičan odgovor bi bio – DA, isplati se kupiti polovan računar u skladu sa budžetom koji imamo, ali samo ako smo sigurni da je računar testiran, ispravan i da dobijemo bar minimalnu garanciju kako bi smo bili u mogućnosti da vratimo računar ukoliko nam eventualno ne bude odgovarao.

Ipak, prilikom kupovine polovnog računara imajte u vidu da su to obično računari koji su stari generaciju ili dve i proverite da li sa takvim računarom možete završiti posao koji želite. Dakle, važno je da unapred dobro razmislite u koje ćete svrhe upotrebljavati računar i da se dobro raspitate o željenom modelu. Ukoliko vam je recimo računar potreban prvenstveno za igranje najnovijih igara ili za pravljenje animacija, za video montažu ili sl. definitivno je bolje da pokušate da još malo prištedite i kupite nov računar sa garancijom u prodavnici. Ali ako vam je računar potreban za surfovanje internetom, komunikaciju putem Skajpa i sličnih servisa, za gledanje filmova, slušanje muzike, pisanje tekstova, obradu informacija, kao i za većinu standardnih kancelarijskih poslova – adekvatan polovni računar može biti sasvim dovoljan.

Sve u svemu, kupovina polovnog računara svodi se na to da znate za šta vam je računar potreban i koliko novca ste spremni da potrošite.


Sadržaj korpe ...0


nadogradnja racunara
servis racunara
popravka racunara
nadogradnja laptop racunara
nadogradnja notebook racunara
ciscenje virusa
nadogradnja kompjutera
nadogradnja netbook racunara
uklanjanje virusa
spasavanje podataka
backup podataka
reinstalacija sistema
ugradnja komponenti
legalizacija softvera
umrezavanje racunara
povezivanje racunara na internet
laptop nadogradnja
notebook nadogradnja
pc nadogradnja
racunarska oprema
prodaja racunara

Broj poseta : 0